Merhabalar, ben Uzm. Psikolog Aybüke Yardımcı Ardor.
Psikoloji lisans eğitimimi “Akdeniz Üniversitesi Psikoloji” bölümünde tamamladım. Lisans eğitimim sürecinde Türkiye’de ilk defa yüz nakli yapılan hastalar üzerinde yürütülen “Enfacement (yüz algısı)” deneyleri sırasında asistan öğrenci olarak görev aldım. Lisans eğitimim sırasında Klinik Psikoloji alanına ilgim olduğunu fark edip uzmanlığımı bu alan üzerinde yapmaya karar verdim.
Çocuklarla ve ergenlerle klinik alanda çalışmanın yetişkinlik hayatı üzerinde ne kadar kıymetli olduğunu anladığımda klinik psikolojinin çocuk ve ergen odaklı alanında çalışmak istediğime karar verdim. Bu alanda eğitimini özelleştirmiş olan TED Üniversitesi’nin Gelişim Odaklı Klinik Çocuk ve Ergen Psikolojisi (Tezli- İngilizce) yüksek lisans programına başvurdum ve kabul aldım.
Uzmanlık eğitimim sürecinde çocuk ve ergen psikopatolojisi ve terapi yaklaşımları konusunda geniş bir teorik eğitim almakla beraber uygulamada da kendimi geliştirmek için birçok fırsatım oldu. Bu süreçte Hacettepe Üniversite Hastanesi bünyesinde Doç. Dr. Ş. Gülin Evinç tarafından ergen- ebeveyn danışmanlığı odaklı süpervizyonumu aldım. Ayrıca Ankara Üniversitesi bünyesinde Prof. Dr. Gülsen Erden’den çocuk merkezli oyun terapisi yaklaşımı çerçevesinde de süpervizyonumu almış oldum. Bunun yanında Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen psikiyatrisi bölümünde üç ay boyunca zorunlu stajımı tamamlamış oldum. Eğitim sürecimde Doç. Dr. Ilgın Gökler Danışman ve Prof. Dr. Ayşe Yalın tarafından Aile Terapisi teorik eğitimi ve Prof. Dr. Nur Serap Özer tarafından da Çocuk ve Ergenle Bilişsel Davranışçı Terapi teorik eğitimimi alabildim. Pandemi sürecinin başlangıcında bölümümüzün başlattığı TEDU COPes (TED Üniversitesi Psikososyal Destek Ekibi) ’un bir parçası olarak görev aldım. Yüksek lisans tezimi ise Prof. Dr. Tuğba Uzer- Yıldız danışmanlığında “The Effect of Academic Rumination on Goal Orientations in Perfectionist Adolescents (Mükemmeliyetçi Ergenlerde Akademik Ruminasyonun Hedef Yönelimi Üzerindeki Etkisi)” başlığıyla yazdım ve uzmanlığımı alma sürecimi tamamlamış oldum.
Uzmanlık eğitimimi bitirdikten sonra kısa bir süre Dünya Çocuk Üniversitesi’nin psikoloğu olarak çalıştım. Daha sonra Madalyon Psikiyatri Merkezi Ankara Merkez Şubesi’nde Çocuk, Ergen ve Aile biriminde klinik psikolog olarak 3 sene boyunca çalıştım.
Halihazırda çocuk, ergen ve ebeveyn danışanlarımı online veya yüzyüze şekilde ihtiyaca bağlı olarak hangi terapi yönelimiyle takip edeceğimizi belirleyerek görmeye devam ediyorum.
Aldığım Terapi Eğitimleri
- Sistemik Yönelimli Aile Terapisi
- Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi
- Attentioner Dikkat Geliştirme Programı (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite tanısı olan çocuklar için)
- Deneyimsel Oyun Terapisi (I. Ve II. Düzey)
- Psikodrama (Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü- halen devam etmekte)
Aldığım Test Eğitimleri
- Özgül Öğrenme Bozukluğu Genişletilmiş Nöropsikometri Bataryası
- BİLNOT Bataryası (Nöropsikolojik Test Bataryası) Dikkat Testleri (Stroop, İşaretleme Testi ve Görsel- İşitsel Sayı Dizileri B Formu),
- Gazi Erken Çocukluk Gelişim Değerlendirme Aracı (GEÇDA)
- AGTE (Ankara 0-6 yaş Gelişim Tarama Envanteri)
- Moxo d-CPT (Dikkat testi)
- CNS Vital Signs
Verdiğim Eğitim ve Seminerler
- Atölye Mor Salyangoz Çocuklarla Psikoloji Atölyeleri
- Ergen ve Ebeveynlere Yönelik Sınav Stresi Semineri
- Ebeveyn- Ergen İlişkisinde Kriz Yönetimi
Not: Eğitim ve seminerler için iletişime geçebilirsiniz.